EndoBlocLleida: com es crea una comunitat de pràctica virtual?

[sldshare id=5115113&doc=dissenyebl2010-100902124620-phpapp02]

Posem a la vostra disposició una presentació inèdita de l’equip de gestió de la comunitat virtual de pràctica (CoP) clínica EndoBlocLleida, amb una síntesi dels temes que creiem que s’han de treballar i de l’estratègia que s’ha de plantejar abans de posar en marxa una comunitat virtual de gestió del coneixement.

La presentació mostra el disseny que es va seguir per a la constitució d’EndoBlocLleida, una comunitat que aplega en aquests moments 128 professionals de la salut del territori de Lleida, que treballen des de fa un any dins la plataforma e-Catalunya, en un sistema de gestió del coneixement sanitari en l’especialitat d’endocrinologia i nutrició. La comunitat està en plena expansió i amb unes xifres de participació que permeten parlar d’una implantació amb èxit.

View in english

8 respostes a “EndoBlocLleida: com es crea una comunitat de pràctica virtual?

 1. Gràcies per aquesta presentació a tots els membres d’EndoBlocLleida. Tant de bo ho haguéssim tingut tan clar i tan ben definit al Compartim quan vam començar! Tot i això, l’experiència del programa Compartim ha funcionat força bé i cal dir que, a més de la previsió i la planificació, hi ha un important factor de saber adaptar-se a les circumstàncies que és primordial, ja que gràcies a això també es poden obtenir productes molt rendibles i deduir-ne coneixement útil no només per a l’organització sinó per teoritzar-lo i explicar-lo.

  Al Compartim ara mateix estem mirant de “modelitzar” l’experiència no tan ordenada que ens ensenyen des d’EndoBloc i, sens dubte, la vostra organització i algunes idees de la presentació ens seran útils en aquesta modelització.

 2. Núria, al meu bloc explico això mateix: poder començar la casa pels fonaments no és el més habitual, a EBL les circumstàncies ens ho van permetre: tesi doctoral, beca FIS… tot això requeria redactar un projecte abans de posar res en marxa.

  El més important és l’entusiasme i les ganes, si es té això i es pot, la situació ideal és fer una estrategia ben dissenyada per posar-ho tot en marxa, però si no es pot, s’ha de redreçar sobre la marxa i començar a treballar sense espera.

  Vosaltres sou un exemple de feina ben feta per tots nosaltres i un referent pels integrants d’EBL. Si us podem ser útils, només us tornarem una mica del molt que vosaltres ens heu donat a nosaltres!

 3. Molt bé Francesca, coincideixo amb tu quan dius que el més important
  és l’entusiasme i les ganes… Quan trobes persones com tu i el teu equip
  que disposen de tot això, és més fàcil i encara ho és més gràcies al camí obert pel programa Compartim, que ha fet que tots els temes més tècnics siguin més fàcils de superar.

 4. @Dani. El Programa Compartim és un exemple per tots nosaltres i tu i el teu grup també sou un referent per la gent d’EBL. Ens ajuda molt sentir-nos acompanyats per tots vosaltres. Moltes gràcies per fer-nos, sempre, costat.

 5. Entre el Bloc de Gencat i la Francesca, sembla que ens acabarà coneixent més gent del que mai ens havíem pensat. No apareixo gaire per aquests barris, però m’ha encantat que us agradi EndoBlocLleida.
  Us he de dir que tota això ha estat gràcies a l’esforç de molta gent, dels quals en destacaria la pròpia Francesca i l’Antonieta Vidal, que ha sorgit com a moderadora excel·lent des d’Atenció Primària! No mencionaré aquí tota la gent de Primària de Lleida i del servei d’Endocrinologia i Nutrició de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova…seria una llista molt llarga!
  Si voleu el punt de vista dels professionals de la salut que hi participem, ja sabeu!

 6. No sóc membre ni de Compartim ni de l’EBL però la veritat és que en els últims dies m’estic posant al dia sobre aquestes dues comunitats de pràctica. Només em queda felicitar-vos pel gran treball que esteu desenvolupant. Totalment d’acord amb Francesca en que és necessari tenir un esquema de treball a realitzar en el qual ens puguem guiar i que sigui flexible, amb la qual cosa crec que la presentació és de gran utilitat per a totes les organitzacions que vulguin crear comunitats de pràctica. Moltes gràcies per les vostres aportacions.

Deixa un comentari