El treball en xarxa a l’Administració

Iñaki Ortiz, director d’Innovació i Administració electrònica del Govern basc, parla del treball en xarxa a l’Administració. Explica que de vegades a les administracions, si el treballador només es dedica a una part del procés, pot no sentir-s’hi identificat. En aquest sentit, creu que és molt important el treball en xarxa, ja que pot canviar radicalment la forma de funcionar de les administracions i, al mateix temps, millora la satisfacció professional de les persones que hi treballen.

Ortiz descriu una iniciativa del Govern basc relacionada amb el treball en xarxa. És Legesarea, una xarxa per als operadors jurídics de l’Administració que és ideal per compartir coneixement entre els treballadors, de manera que qualsevol qüestió vinculada amb aquesta matèria s’enriqueix amb el que aporten els participants d’aquesta xarxa.

Millora, el treball en xarxa, els resultats a la feina?

View in english

2 respostes a “El treball en xarxa a l’Administració

  1. Treballar en xarxa no millora necessàriament els resultats però, si més no, no els empitjora: és una altra opció de què disposem avui dia i que cal aprofitar, explorar i explotar (a cadascú segons la seva comoditat i capacitats). I, per cert, està molt bé treure a airejar el coneixement administratiu: aquest vídeo des del “monte” és una autèntica alenada d’aire fresc.

  2. Sí, Laia, com deia algú en una altra de les videoentrevistes, la muntanya és un lloc ideal per fer-hi alguna reflexió sobre l’Administració ben fresca, com el vent que bufava a les campes d’Urbia :). En aquest cas, vam aprofitar que tornàvem de la fantàstica pujada a l’Aitzgorri per parlar de l’Administració amb aquestes persones expertes, que ens han ofert punts de vista molt interessants que donen lloc al debat [eskerrik asko Alberto, José Ignacio, Iñaki :)] i que continuen les inicials a Ignasi Labastida, Marc Garriga i Albert Sierra.

    Sobre la idea de treballar en xarxa a l’Administració que exposa l’Iñaki, personalment no me’n puc amagar: en sóc un defensor a ultrança. Aconsegueix una cosa inassolible fins l’actualitat amb altres tècniques i recursos: la implicació i consegüent satisfacció de les persones. Perquè hi hagi resultats eficients, però, cal fer-ho seguint pautes concretes i impulsar-lo amb un lideratge clar, tal com exposo en l’article de la revista Àmbits del Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya “Administració col·laborativa, el canvi de debò”.

    Que tinguem una bona tornada a la feina 😉 !!!

Deixa un comentari