En el següent vídeo de la sèrie d’entrevistes que us estem presentant, Alberto Ortiz de Zárate, director d’Atenció Ciutadana del Govern basc, parla del concepte de confiança a l’Administració. Explica que el significat de la paraula sovint es confon pel terme acceptació incondicional, que és el que senten els joves pels seus amics o els pares pels seus fills, és a dir, una idea que tot el que fan està bé i que comptes amb ells per a tot.
Ortiz de Zárate creu que, a l’Administració, cal desterrar el paradigma de control i substituir-lo pel de confiança. La confiança és, segons ell, l’únic valor que es pot adoptar a l’Administració. A través de la confiança els equips de treball funcionen molt més bé i cada persona que hi participa se sent implicada en el projecte.
En aquest context, les xarxes socials són una peça clau de l’engranatge i són essencials per desenvolupar aquesta confiança.
Creieu també que les xarxes socials afavoreixen la confiança?
@gencat No és un tema de confiança. La burocràcia és genèticament desconfiada. El que cal és control social difús, amb més transparència.
(comentari via Twitter)
Qué salao, ahí en la montaña! RT @mgarrigap RT @gencat: Nuevo vídeo-post: ‘Del control a la confianza’, con @alorza http://ow.ly/2gvU8 #ogov (comentari via Twitter)
Alorza: El Profeta 😉 RT @alorza: @arati @mgarrigap @gencat todos los grandes sermones se producen en montañas 🙂 (comentari via Twitter)
Me parece perfecto lo que dices, pero a veces nos dejamos llevar por la expresion de “mira mi jefe que confianza tiene en mí”, y lo que quiere son resultados. Sin resultados no hay confianza, no siempre, claro 🙂
En resumen me ha parecido bien tu exposición.