Wordle: una mirada cualitativa de la conversación en Internet

Nube de los comentarios en el post de gencat bloc sobre la guía
Nube de los comentarios en el post de gencat bloc sobre la guía

Os presentamos tres nubes de palabras distintas, relacionadas con el post sobre la presentación de la Guía de usos y estilo en las redes sociales de la Generalidad de Cataluña. Están separadas por entradas en blogs en catalán, entradas en castellano y comentarios de las diferentes entradas con los respectivos idiomas.

Nube de posts en otros blogs que hacen referencia a la guía
Nube de posts en otros blogs que hacen referencia a la guía

Estas nubes permiten visualizar de manera rápida los principales atributos de las conversaciones que se han generado. Es una buena forma de medir el impacto cualitativo de la compleja interacción de los diferentes actores públicos en la época de la web social.

Para diseñar estas nubes hemos utilizado Wordle, una herramienta que permite crear nubes de palabras de textos, páginas y conversaciones que se han mantenido sobre temas concretos.

View in english

4 thoughts on “Wordle: una mirada cualitativa de la conversación en Internet

  1. Una eina molt interessant: la coneixia, però pensava que era més senzilleta, que servia per generar imatges amb paraules per “decorar” presentacions i poca cosa més, però no, veig que té més aplicacions. Li descobreixo, doncs, gràcies al post, noves utilitats. Merci.

  2. Realment és una eina molt potent i útil de visualització de continguts, també per mostrar resultats de processos participatius. En aquesta pàgina podeu veure els resultats en format Wordle del conjunt de propostes i aportacions que vam recollir des del Departament de Treball a principis d’any per dissenyar el Congrés Internacional de Directives i Professionals, She Leader 2.0.

    Salut i gràcies pel post!

  3. He sentit a parlar molt bé d’aquesta eina, de fàcil utilització i molt motivadora. Tinc un familiar que és docent, professor d’anglès per a nens, i ja hi ha creat i plantejat diferents activitats. També es pot fer servir per a ús personal, com ara crear una divertida felicitació de Nadal o aniversari per la festa dels teus fills. Sembla que ofereix una possibilitat immensa de treballar amb les paraules. A més, els núvols de paraules resultants es poden imprimir, descarregar o guardar al web. Em sembla increïble com el món web 2.0 avança tan ràpidament per crear aquests tipus d’aplicacions que milloren la intercomunicació.

  4. […] bloc » Wordle: una mirada qualitativa de la conversa a Internet Núvol de les entrades d' altres blocs en català que hi fan referència. Aquests núvols permeten visualitzar de manera ràpida els principals atributs de les converses que s’han generat. […]

Deixa un comentari