Wordle: una mirada qualitativa de la conversa a Internet

Núvol de l'entrada al gencat bloc sobre la guia
Núvol de l'entrada al gencat bloc sobre la guia

Us presentem tres núvols de paraules diferents, relacionats amb l’apunt sobre la presentació de la Guia d’usos i estil a les xarxes socials de la Generalitat de Catalunya. Estan separats per entrades en blocs en català, entrades en castellà i els comentaris de les diferents entrades en els respectius idiomes.

Aquests núvols permeten visualitzar de manera ràpida els principals atributs de les converses que s’han generat. És una bona forma de mesurar l’impacte qualitatiu de la complexa interacció dels diferents actors públics en l’època del web social.

Núvol de les entrades de blocs en català que hi fan referència
Núvol de les entrades d'altres blocs en català que hi fan referència

Per dissenyar aquests núvols hem fet servir Wordle, una eina que permet crear núvols de paraules de textos, pàgines i converses que s’han mantingut sobre temes concrets.

View in english

4 respostes a “Wordle: una mirada qualitativa de la conversa a Internet

  1. Una eina molt interessant: la coneixia, però pensava que era més senzilleta, que servia per generar imatges amb paraules per “decorar” presentacions i poca cosa més, però no, veig que té més aplicacions. Li descobreixo, doncs, gràcies al post, noves utilitats. Merci.

  2. Realment és una eina molt potent i útil de visualització de continguts, també per mostrar resultats de processos participatius. En aquesta pàgina podeu veure els resultats en format Wordle del conjunt de propostes i aportacions que vam recollir des del Departament de Treball a principis d’any per dissenyar el Congrés Internacional de Directives i Professionals, She Leader 2.0.

    Salut i gràcies pel post!

  3. He sentit a parlar molt bé d’aquesta eina, de fàcil utilització i molt motivadora. Tinc un familiar que és docent, professor d’anglès per a nens, i ja hi ha creat i plantejat diferents activitats. També es pot fer servir per a ús personal, com ara crear una divertida felicitació de Nadal o aniversari per la festa dels teus fills. Sembla que ofereix una possibilitat immensa de treballar amb les paraules. A més, els núvols de paraules resultants es poden imprimir, descarregar o guardar al web. Em sembla increïble com el món web 2.0 avança tan ràpidament per crear aquests tipus d’aplicacions que milloren la intercomunicació.

  4. […] bloc » Wordle: una mirada qualitativa de la conversa a Internet Núvol de les entrades d' altres blocs en català que hi fan referència. Aquests núvols permeten visualitzar de manera ràpida els principals atributs de les converses que s’han generat. […]

Deixa un comentari