El futuro del trabajo colaborativo y sus herramientas

[sldshare id=4812296&doc=20100713resumexecutiutreballcolab-100722053131-phpapp02]

Esta es una presentación inédita de la Generalidad de Cataluña con ideas útiles para inspirar su estrategia tecnológica, funcional y organizativa y para fortalecer el rol de institución comprometida con el uso de la tecnología en el trabajo colaborativo. Se organizaron dos workshops en la Dirección General de Atención Ciudadana para validar datos con experiencia, en los que participaron personas de todos los departamentos.

¿Consideráis que se puede aplicar a otras organizaciones? ¿Utilizáis alguna herramienta o plataforma colaborativa? ¿Os sirve este trabajo?

View in english

9 thoughts on “El futuro del trabajo colaborativo y sus herramientas

 1. Un apunt sobre les persones. La gran barrera per a les administracions en tot canvi és poder involucrar els protagonistes en el mateix canvi, perquè sense ells el canvi no és possible. En aquest canvi al voltant del treball col·laboratiu i a la difusió, hi ha un aspecte important que pot contribuir a aquesta participació per part dels treballadors. Ara es pot comptar amb l’incentiu que suposa el reconeixement a la Xarxa. Un altre element a tenir en compte per poder participar de forma activa en tots els processos.

  És important que la gent estigui convençuda que el canvi pot comportar beneficis a la organització, però també a ells a nivell personal. No només pel sol fet d’aprendre noves maneres de fer i de treballar, sinó també perquè són reconeguts per la resta com a membres importants a la Xarxa. La participació es pot veure reconeguda d’una forma més evident.

  M'agrada

 2. Presentació molt interessant, que posa en evidència que l’arribada de les eines socials obre moltes possibilitats de millora del treball col·laboratiu, el qual és important que es motivi en tots els camps de l’organització.

  M'agrada

 3. Nosaltres fem servir algunes d’aquestes eines, sobretot les xarxes socials, fa temps. Ara hem començat a treballar els projectes amb Google groups. L’equip està repartit en sis països diferents i ens ha semblat una bona forma de compartir i millorar la informació i la gestió en les diferents parts del procés d’un projecte cultural. Veurem què tal ens funciona. Algú té experiència amb Yammer?

  M'agrada

 4. Enhorabona per la presentació, heu posat negre sobre blanc els temes més importants a tractar quan un parla d’entorns col·laboratius.

  M’interessa molt el que dieu de la utilitat de les eines per sobre de qualsevol altra consideració. Em consta que aquest ha estat el factor determinant en la nostra particular experiència: que les eines no afegeixin feina sinó que facilitin l’existent… o ajudin a desenvolupar una nova tasca, que els treballadors puguin contemplar com una alternativa de futur a d’altres que ara estan desenvolupant.

  Dotar les eines col·laboratives de significat i no considerar-les un valor en si mateixes, és la clau. Per a les noves generacions això no serà cap problema, però a nosaltres encara ens costa.

  Un altre tema interessant (i lligat amb l’anterior) és la “usurpació” d’eines pròpies de les xarxes socials per fer treball efectiu en xarxa… al final sempre anem al mateix: si és útil, el grup ho accepta!

  Gràcies per compartir la vostra reflexió, la reutilitzaré i intentaré fer-ne un bon ús!!!

  M'agrada

 5. Conforme vaig coneixent aquestes eines i les seves possiblitats, gràcies a aportacions com la vostra, penso que arribarà un moment que seran necessàries a l’Administració per tal de poder millorar la nostra feina i per donar un servei més efectiu i proper a la ciutadania.

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.