El futur del treball col·laboratiu i les seves eines

[sldshare id=4812296&doc=20100713resumexecutiutreballcolab-100722053131-phpapp02]

Aquesta és una presentació inèdita de la Generalitat de Catalunya amb idees útils per inspirar la seva estratègia tecnològica, funcional i organitzativa i per enfortir el rol d’institució compromesa en l’ús de la tecnologia en el treball col·laboratiu. Es van organitzar dos workshops a la Direcció General d’Atenció Ciutadana per validar dades amb experiència, en els quals van participar persones de tots els departaments.

Considereu que es pot aplicar a altres organitzacions? Useu alguna eina o plataforma col·laborativa? Us serveix aquest treball?

View in english

9 respostes a “El futur del treball col·laboratiu i les seves eines

 1. Un apunt sobre les persones. La gran barrera per a les administracions en tot canvi és poder involucrar els protagonistes en el mateix canvi, perquè sense ells el canvi no és possible. En aquest canvi al voltant del treball col·laboratiu i a la difusió, hi ha un aspecte important que pot contribuir a aquesta participació per part dels treballadors. Ara es pot comptar amb l’incentiu que suposa el reconeixement a la Xarxa. Un altre element a tenir en compte per poder participar de forma activa en tots els processos.

  És important que la gent estigui convençuda que el canvi pot comportar beneficis a la organització, però també a ells a nivell personal. No només pel sol fet d’aprendre noves maneres de fer i de treballar, sinó també perquè són reconeguts per la resta com a membres importants a la Xarxa. La participació es pot veure reconeguda d’una forma més evident.

 2. Presentació molt interessant, que posa en evidència que l’arribada de les eines socials obre moltes possibilitats de millora del treball col·laboratiu, el qual és important que es motivi en tots els camps de l’organització.

 3. Nosaltres fem servir algunes d’aquestes eines, sobretot les xarxes socials, fa temps. Ara hem començat a treballar els projectes amb Google groups. L’equip està repartit en sis països diferents i ens ha semblat una bona forma de compartir i millorar la informació i la gestió en les diferents parts del procés d’un projecte cultural. Veurem què tal ens funciona. Algú té experiència amb Yammer?

 4. Enhorabona per la presentació, heu posat negre sobre blanc els temes més importants a tractar quan un parla d’entorns col·laboratius.

  M’interessa molt el que dieu de la utilitat de les eines per sobre de qualsevol altra consideració. Em consta que aquest ha estat el factor determinant en la nostra particular experiència: que les eines no afegeixin feina sinó que facilitin l’existent… o ajudin a desenvolupar una nova tasca, que els treballadors puguin contemplar com una alternativa de futur a d’altres que ara estan desenvolupant.

  Dotar les eines col·laboratives de significat i no considerar-les un valor en si mateixes, és la clau. Per a les noves generacions això no serà cap problema, però a nosaltres encara ens costa.

  Un altre tema interessant (i lligat amb l’anterior) és la “usurpació” d’eines pròpies de les xarxes socials per fer treball efectiu en xarxa… al final sempre anem al mateix: si és útil, el grup ho accepta!

  Gràcies per compartir la vostra reflexió, la reutilitzaré i intentaré fer-ne un bon ús!!!

 5. Conforme vaig coneixent aquestes eines i les seves possiblitats, gràcies a aportacions com la vostra, penso que arribarà un moment que seran necessàries a l’Administració per tal de poder millorar la nostra feina i per donar un servei més efectiu i proper a la ciutadania.

Deixa un comentari