Retransmetre esdeveniments o mostrar converses públicament a Twitter

Catpura de pantalla del Twubs #debatagrari twubs.com/debatagrari
Catpura de pantalla del Twubs #debatagrari twubs.com/debatagrari

De les mil i una eines relacionades amb Twitter, una de les més útils és Twubs, que permet seguir, sense necessitat de tenir un perfil a Twitter, la conversa generada entorn de temes concrets a través de les etiquetes (hashtags) incorporades als tuits.

Els usuaris de Twubs poden registrar una etiqueta determinada i personalitzar-la afegint-hi enllaços i altres elements com tags o RSS. També es poden crear esdeveniments per ser seguits mitjançant una hashtag concreta i, fins i tot, transmetre’ls en directe (live blogging) en vídeo i acompanyats de la recopilació de tuits que incorporin la mateixa hashtag o hashtags similars.

En aquest apunt comentarem alguns usos que fa el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) d’aquesta eina.

View in english

3 respostes a “Retransmetre esdeveniments o mostrar converses públicament a Twitter

  1. Twuubs és una eina particularment rellevant a l’hora de seguir situacions d’emergència. En serien bons exemples la nevada a Catalunya del passat mes de març, on la situació va ser seguida institucionalment a causa de la presència de la nostra administració en el web social (mitjançant el compte de Twitter d’emergències i els canals o ‘hashtags’ #llum i #neucat), o els espectaculars aiguats d’Al-Riyad de principis de maig, que van ser seguits des de Twubs i el canal #riyadhrain.

    D’altra banda, des de la DG Recerca fem difusió de les convocatòries d’ajuts i beques sobre recerca publicades al DOGC mitjançant el ‘hashtag’ #DOGC.

  2. A la tertúlia literària en català @llegimipiulem el fem servir perquè els seguidors de la iniciativa i els lectors de cada obra puguen seguir què se’n diu; tindre notícia de totes les piulades associades, per mitjà de les etiquetes (#xocolata #violetes #lluis #campmajo #llegimipiulem), al llibre que comentem, ja que, no totes les persones que participen de la lectura/tertúlia sobre el llibre proposat estan vinculades entre elles des dels respectius comptes de Twitter.

    A més, a Twubs les piulades perduren malgrat la poca disponibilitat temporal d’aquestes a Twitter (gran feblesa de tan gran xarxa social, per cert!).

    És bo poder comptar amb Twubs!

Deixa un comentari