Retransmetre esdeveniments o mostrar converses públicament a Twitter

Catpura de pantalla del Twubs #debatagrari twubs.com/debatagrari
Catpura de pantalla del Twubs #debatagrari twubs.com/debatagrari

De les mil i una eines relacionades amb Twitter, una de les més útils és Twubs, que permet seguir, sense necessitat de tenir un perfil a Twitter, la conversa generada entorn de temes concrets a través de les etiquetes (hashtags) incorporades als tuits.

Els usuaris de Twubs poden registrar una etiqueta determinada i personalitzar-la afegint-hi enllaços i altres elements com tags o RSS. També es poden crear esdeveniments per ser seguits mitjançant una hashtag concreta i, fins i tot, transmetre’ls en directe (live blogging) en vídeo i acompanyats de la recopilació de tuits que incorporin la mateixa hashtag o hashtags similars.

En aquest apunt comentarem alguns usos que fa el Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) d’aquesta eina.

View in english

3 thoughts on “Retransmetre esdeveniments o mostrar converses públicament a Twitter

  1. Twuubs és una eina particularment rellevant a l’hora de seguir situacions d’emergència. En serien bons exemples la nevada a Catalunya del passat mes de març, on la situació va ser seguida institucionalment a causa de la presència de la nostra administració en el web social (mitjançant el compte de Twitter d’emergències i els canals o ‘hashtags’ #llum i #neucat), o els espectaculars aiguats d’Al-Riyad de principis de maig, que van ser seguits des de Twubs i el canal #riyadhrain.

    D’altra banda, des de la DG Recerca fem difusió de les convocatòries d’ajuts i beques sobre recerca publicades al DOGC mitjançant el ‘hashtag’ #DOGC.

  2. A la tertúlia literària en català @llegimipiulem el fem servir perquè els seguidors de la iniciativa i els lectors de cada obra puguen seguir què se’n diu; tindre notícia de totes les piulades associades, per mitjà de les etiquetes (#xocolata #violetes #lluis #campmajo #llegimipiulem), al llibre que comentem, ja que, no totes les persones que participen de la lectura/tertúlia sobre el llibre proposat estan vinculades entre elles des dels respectius comptes de Twitter.

    A més, a Twubs les piulades perduren malgrat la poca disponibilitat temporal d’aquestes a Twitter (gran feblesa de tan gran xarxa social, per cert!).

    És bo poder comptar amb Twubs!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.