Retransmitir eventos o mostrar conversaciones públicamente en Twitter

Captura de pantalla del Twubs de #debatagrari twubs.com/debatagrari
Captura de pantalla del Twubs de #debatagrari twubs.com/debatagrari

De las mil y una herramientas relacionadas con Twitter, una de las más útiles es Twubs, que permite seguir, sin necesidad de tener un perfil en Twitter, la conversación generada en torno a temas concretos a través de las etiquetas (hashtags) incorporadas en los tuits.

Los usuarios de Twubs pueden registrar una etiqueta determinada y personalizarla añadiendo enlaces y otros elementos como tags o RSS. También se pueden crear eventos para ser seguidos mediante una hashtag concreta e incluso transmitirlos en directo (live blogging) en vídeo y acompañados de la recopilación de tuits que incorporen la misma hashtag o hashtags similares.

En este post comentaremos algunos usos que hace el Departamento de Agricultura, Alimentación y Acción Rural (DAR) de esta herramienta.

View in english

3 thoughts on “Retransmitir eventos o mostrar conversaciones públicamente en Twitter

  1. Twuubs és una eina particularment rellevant a l’hora de seguir situacions d’emergència. En serien bons exemples la nevada a Catalunya del passat mes de març, on la situació va ser seguida institucionalment a causa de la presència de la nostra administració en el web social (mitjançant el compte de Twitter d’emergències i els canals o ‘hashtags’ #llum i #neucat), o els espectaculars aiguats d’Al-Riyad de principis de maig, que van ser seguits des de Twubs i el canal #riyadhrain.

    D’altra banda, des de la DG Recerca fem difusió de les convocatòries d’ajuts i beques sobre recerca publicades al DOGC mitjançant el ‘hashtag’ #DOGC.

  2. A la tertúlia literària en català @llegimipiulem el fem servir perquè els seguidors de la iniciativa i els lectors de cada obra puguen seguir què se’n diu; tindre notícia de totes les piulades associades, per mitjà de les etiquetes (#xocolata #violetes #lluis #campmajo #llegimipiulem), al llibre que comentem, ja que, no totes les persones que participen de la lectura/tertúlia sobre el llibre proposat estan vinculades entre elles des dels respectius comptes de Twitter.

    A més, a Twubs les piulades perduren malgrat la poca disponibilitat temporal d’aquestes a Twitter (gran feblesa de tan gran xarxa social, per cert!).

    És bo poder comptar amb Twubs!

Deixa un comentari