Retransmitir eventos o mostrar conversaciones públicamente en Twitter

Captura de pantalla del Twubs de #debatagrari twubs.com/debatagrari
Captura de pantalla del Twubs de #debatagrari twubs.com/debatagrari

De las mil y una herramientas relacionadas con Twitter, una de las más útiles es Twubs, que permite seguir, sin necesidad de tener un perfil en Twitter, la conversación generada en torno a temas concretos a través de las etiquetas (hashtags) incorporadas en los tuits.

Los usuarios de Twubs pueden registrar una etiqueta determinada y personalizarla añadiendo enlaces y otros elementos como tags o RSS. También se pueden crear eventos para ser seguidos mediante una hashtag concreta e incluso transmitirlos en directo (live blogging) en vídeo y acompañados de la recopilación de tuits que incorporen la misma hashtag o hashtags similares.

En este post comentaremos algunos usos que hace el Departamento de Agricultura, Alimentación y Acción Rural (DAR) de esta herramienta.

View in english

3 thoughts on “Retransmitir eventos o mostrar conversaciones públicamente en Twitter

 1. Twuubs és una eina particularment rellevant a l’hora de seguir situacions d’emergència. En serien bons exemples la nevada a Catalunya del passat mes de març, on la situació va ser seguida institucionalment a causa de la presència de la nostra administració en el web social (mitjançant el compte de Twitter d’emergències i els canals o ‘hashtags’ #llum i #neucat), o els espectaculars aiguats d’Al-Riyad de principis de maig, que van ser seguits des de Twubs i el canal #riyadhrain.

  D’altra banda, des de la DG Recerca fem difusió de les convocatòries d’ajuts i beques sobre recerca publicades al DOGC mitjançant el ‘hashtag’ #DOGC.

  M'agrada

 2. A la tertúlia literària en català @llegimipiulem el fem servir perquè els seguidors de la iniciativa i els lectors de cada obra puguen seguir què se’n diu; tindre notícia de totes les piulades associades, per mitjà de les etiquetes (#xocolata #violetes #lluis #campmajo #llegimipiulem), al llibre que comentem, ja que, no totes les persones que participen de la lectura/tertúlia sobre el llibre proposat estan vinculades entre elles des dels respectius comptes de Twitter.

  A més, a Twubs les piulades perduren malgrat la poca disponibilitat temporal d’aquestes a Twitter (gran feblesa de tan gran xarxa social, per cert!).

  És bo poder comptar amb Twubs!

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.