Repositoris d’arxius en línia: per als oblits o per als problemes de tramesa

Dropbox icon replacement © bertop CC BY-NC-SA 2.0

Segur que algun dia, en arribar a la feina, ens hem adonat que ens hem deixat l’USB on teníem aquells documents tan importants per a la reunió del dia. O potser hem volgut enviar un document adjunt (text, imatge, presentació…) i no ha estat possible fer-ho adequadament per l’aplicació de correu electrònic perquè la dimensió de l’arxiu era massa gran. Internet ofereix petites solucions a aquests problemes quotidians.

Els repositoris d’arxius en línia permeten emmagatzemar documents, imatges, etc. en una plataforma i accedir-hi des d’una pàgina web. És el que s’anomena cloud storage, un substitut a la xarxa dels discs durs que s’utilitza també de còpia de seguretat dels arxius personals.

N’utilitzem algun? Quin ens agrada més? Per part nostra, us n’ensenyem uns quants.

View in english

7 respostes a “Repositoris d’arxius en línia: per als oblits o per als problemes de tramesa

 1. Una altra aportació molt interessant és Microsoft Office Live Workspace Beta (http://workspace.officelive.com/es-ES/). A hores d’ara la major part del personal de l’Administració de la Generalitat de Catalunya treballa amb les aplicacions de Microsoft Office i Microsoft Office Live Add-in ens permet obrir i desar directament des de Word, Excel, PowerPoint, etc. a l’espai d’Internet Office Live, tal com s’explica a la següent web http://office.microsoft.com/es-es/officelive/FX102382803082.aspx?ofcresset=1.

  Jo ja l’estic utilitzant per a l’ús compartit de documents, col·laboració i emmagatzemament en línea. És completament gratuït i es poden emmagatzemar fins a 5 GB dins de cada espai de treball o workspace, accessibles des de qualsevol dispositiu amb connexió a Internet (casa, feina, cafeteria, aeroport, etc.).

  Es pot compartir i col·laborar amb altres persones en la mateixa versió d’un document, incloses les persones que estan fora de les xarxes internes de la Generalitat. Es pot controlar qui pot veure i realitzar canvis. A més, substitueix perfectament el llapis de memòria USB. Més informació a: http://workspace.officelive.com/es-ES/how-it-works

  Us el recomano, sobretot per la facilitat d’integració amb les aplicacions Office 2003 i Office 2007 ja que no requereix obrir el navegador web gràcies a l’Add-in esmentat.

 2. Sense cap mena de dubte, Dropbox. Permet enviar arxius pesats mitjançant un enllaç i guardar en privat els personals. A més, com comenteu, disposa d’un registre de les diferents versions de cada arxiu, per si es vol tornar enrere per culpa d’un error.

 3. Hola,

  Jo hi afegiria Yousendit.com. Permet enviar arxius de pes que normalment no es poden adjuntar als comptes de correu habituals. A més, es pot activar la data de caducitat dels arxius i determinar-ne el número de descàrregues. El compte gratuït ofereix fins a 100MB.

  D’altra banda, la casa Apple presenta el MobileMe iDisk. La subscripció gratuïta dura 14 dies. Després cal pagar uns 80 euros de quota. Ofereix fins a 20GB d’espai i s’hi pot accedir des de l’iPhone o l’iPod touch.

 4. Moltes gràcies per la vostra participació. Els comentaris que heu fet han estat molt valuosos i han aportat nou coneixement al voltant dels repositoris d’arxius en línia. Us animem a seguir les properes entrades del bloc de gencat.

Deixa un comentari