Els equipaments de Catalunya, al nostre abast

Captura de pantalla del portal d'Equipaments

Estem cercant alguna escola, museu, hospital o biblioteca? Ara els podem localitzar fàcilment gràcies al portal d’equipaments de la Generalitat de Catalunya, que ofereix dades de contacte i informació específica d’equipaments de diferents àmbits. Només cal introduir les paraules clau per fer una cerca o bé trobar l’equipament a partir dels arbres temàtics o mitjançant la cerca avançada. Els resultats es mostren tant en format llista com sobre un mapa. A més, incorpora un grup de dades de contacte com ara l’adreça, el telèfon, el fax, la pàgina web, el correu electrònic i un conjunt de dades específiques segons l’àmbit al qual pertany l’equipament. Per exemple, en el cas dels museus, es visualitza informació sobre el contingut del museu, l’horari d’hivern i d’estiu, la disponibilitat de biblioteca, el servei de guia i de cafeteria, el preu de l’entrada i l’accés per a discapacitats. En el cas d’alguns equipaments, com els albergs de joventut o les oficines d’atenció ciutadana, la informació detallada incorpora també fotografies.

View in english

2 thoughts on “Els equipaments de Catalunya, al nostre abast

  1. Des del Departament d’Educació fem la màxima difusió d’aquest portal d’Equipaments de la Generalitat en la campanya de la Preinscripció escolar i Matriculació, que s’inicia el dia 2 de febrer de 2010.

    En aquest portal es troben tots els centres educatius i també les Oficines d’escolarització, d’interès general per a tota la comunitat educativa. De manera molt fàcil, qualsevol família pot trobar els centres que els pot interessar per municipi, per zona, per titularitat pública o privada…

    Aprofitem per recordar-vos que el web d’Equipaments ha actualitzat els noms dels centres educatius públics i, aplicant l’article 75 de la Llei d’educació de Catalunya, usa la denominació genèrica d’escola i institut per referir-se als centres públics que imparteixen el segon cicle d’educació infantil i l’educació primària i als centres públics que imparteixen ensenyaments d’educació secundària, respectivament.

  2. La veritat és que desconeixia l’existència d’aquest portal però l’he trobat molt útil i a partir d’ara en farem difusió entre els nostres estudiants de mobilitat.

Leave a Reply