Els equipaments de Catalunya, al nostre abast

Captura de pantalla del portal d'Equipaments

Estem cercant alguna escola, museu, hospital o biblioteca? Ara els podem localitzar fàcilment gràcies al portal d’equipaments de la Generalitat de Catalunya, que ofereix dades de contacte i informació específica d’equipaments de diferents àmbits. Només cal introduir les paraules clau per fer una cerca o bé trobar l’equipament a partir dels arbres temàtics o mitjançant la cerca avançada. Els resultats es mostren tant en format llista com sobre un mapa. A més, incorpora un grup de dades de contacte com ara l’adreça, el telèfon, el fax, la pàgina web, el correu electrònic i un conjunt de dades específiques segons l’àmbit al qual pertany l’equipament. Per exemple, en el cas dels museus, es visualitza informació sobre el contingut del museu, l’horari d’hivern i d’estiu, la disponibilitat de biblioteca, el servei de guia i de cafeteria, el preu de l’entrada i l’accés per a discapacitats. En el cas d’alguns equipaments, com els albergs de joventut o les oficines d’atenció ciutadana, la informació detallada incorpora també fotografies.

View in english

2 respostes a “Els equipaments de Catalunya, al nostre abast

  1. Des del Departament d’Educació fem la màxima difusió d’aquest portal d’Equipaments de la Generalitat en la campanya de la Preinscripció escolar i Matriculació, que s’inicia el dia 2 de febrer de 2010.

    En aquest portal es troben tots els centres educatius i també les Oficines d’escolarització, d’interès general per a tota la comunitat educativa. De manera molt fàcil, qualsevol família pot trobar els centres que els pot interessar per municipi, per zona, per titularitat pública o privada…

    Aprofitem per recordar-vos que el web d’Equipaments ha actualitzat els noms dels centres educatius públics i, aplicant l’article 75 de la Llei d’educació de Catalunya, usa la denominació genèrica d’escola i institut per referir-se als centres públics que imparteixen el segon cicle d’educació infantil i l’educació primària i als centres públics que imparteixen ensenyaments d’educació secundària, respectivament.

  2. La veritat és que desconeixia l’existència d’aquest portal però l’he trobat molt útil i a partir d’ara en farem difusió entre els nostres estudiants de mobilitat.

Deixa un comentari