La OVT, una obra colectiva

Responsables de la creación de la OVT

La solicitud del título de familia numerosa, la reducción del canon del agua o la comunicación de accidentes de trabajo se podrán hacer ahora desde casa y a través de Internet gracias a la Oficina Virtual de Trámites. Desde el punto de vista de cada uno, ¿cómo creemos que nos podría ayudar la OVT?

Por primera vez un único sitio web agrupará los más de 1.000 trámites que la ciudadanía y las empresas pueden hacer a través de la Generalitat. La OVT nace con el objetivo de acercar la Administración al ciudadano y convertirse en una herramienta para resolver tanto derechos como deberes de las persones. Además, es una obra colectiva resultado del trabajo en red y la colaboración de muchas personas que se han volcado desde todos los departamentos de la Generalitat!

Con este nuevo sistema, la ciudadanía puede localizar de manera más sencilla los trámites de la Generalitat, que hasta ahora estaban divididos en varias webs y plataformas. Además, el ciudadano puede acceder a cualquier trámite sin necesidad de saber qué administración es la responsable. Asimismo, no tiene que entregar determinada documentación y se ahorra tiempo de ejecución, puesto que se han eliminado pasos que no aportan valor. En la carpeta personal de trámites, se podrán encontrar los datos de todas las gestiones efectuadas y el estado en qué se encuentran. ¿Queréis descubrir cómo funciona?

View in english

13 thoughts on “La OVT, una obra colectiva

 1. Finalment, l’OVT s’ha fet realitat i disposem d’un portal nou amb un disseny modern i actual en què s’intenten explicar els tràmits de la Generalitat d’una manera entenedora. Els beneficis per als ciutadans i ciutadanes són prou visibles, però el fet de fer-nos més transparents i entenedors també farà crèixer l’exigència vers l’Administració.

  L’OVT no només ha de servir per al seu objectiu fonamental, que és posar a l’abast de la ciutadania tots els tràmits de la Generalitat, sinó també com a eina de treball interna i també de cohesió entre tots els departaments.

  Si volem mantenir la qualitat amb què neix el portal, ara cal preveure la seva evolució: quan s’incorporan els serveis, quin paper ha de continuar tenint el SAC, quan assumirà cada departament el manteniment dels seus continguts a l’OVT, etc. Ens hem de felicitar tots plegats per haver aconseguit crear una obra col·lectiva i per haver-ho fet bé, però la feina tot just ha començat si volem continuar oferint una atenció ciutadana cada vegada amb més qualitat.

  Jordi Domínguez
  DASC

 2. Crec que serà una web molt útil tant per als ciutadans com per a les empreses i felicito tothom que hi ha col.laborat pel seu esforç i la seva dedicació. Com diu un altre comentari, és important ara mantenir la qualitat dels continguts del portal.
  Em sembla també molt encertada la campanya de mitjans que s’està fent, que està ajudant a fer-la coneguda entre ciutadans i empreses.

 3. D’eines per apropar el món administratiu al ciutadà n’hi ha moltes, però sense dubte l’OVT aporta grans novetats al respecte:
  – Un únic portal que aplega tràmits potents per al ciutadà redactats d’una manera “propera i entenedora”.
  – Un cercador de llenguatge natural que poc a poc s’anirà polint gràcies als usos que es donin al portal.
  – Una carpeta personal, on el ciutadà pot consultar l’estat dels seus tràmits i l’historial de tràmits que ha anat sol·licitant com a ciutadà.

  Aquests són alguns dels punts forts que al meu parer té l’OVT, combinats amb un portal funcional, pràctic i sobretot ben organitzat.
  No obstant això, crec que ara ve el punt més delicat: el seu manteniment. Els departaments han d’apostar fort per l’OVT i fer que els seus continguts siguin creïbles i facilitin la gestió al ciutadà. Només així, estarem davant d’un portal útil i eficaç per a tothom.
  Des d’aquí vull felicitar tothom qui hagi aportat un gra de sorra per a l’OVT i als que hi hagin dedicat hores i hores de feina.

 4. Com diu el Jordi Domínguez, la feina tot just ha començat.
  Després de la gestació del projecte de l’OVT, ja ha sortit a la llum pública. Però com tot, l’acompanyament en el creixement és l’etapa més bonica i sensible, i també la més rigorosa, en la qual no ens podem despistar. Hem de ser constants i ferms. La ciutadania s’ho mereix.

  Endavant!

 5. Internet ha estat, sens dubte, l’invent del segle, una revolució sense precedents que ha escurçat a la mínima expressió l’espai i el temps. Ja no som els que érem quan no teníem Internet.

  En aquesta marea caòtica d’informació, calen gestors, murs de contenció per a les allaus. En aquest sentit, les Administracions tenen l’obligació de mostrar la seva transparència i ajudar el ciutadà a trobar el camí enmig d’aquest munt d’informació electrònica. L’OVT és el projecte aglutinador que pretén consolidar aquesta funció a nivell global de tota la Generalitat.

  L’OVT es configura també com una eina per mostrar als que diuen que la Generalitat no fa res per al ciutadà o per a l’empresa en aquests moments difícils que van errats. Més de mil solucions i mil propostes s’arxiven a l’OVT per millorar el país i afrontar el segle XXI amb força.

 6. Sovint ens sentim saturats d’informació i, en l’intent d’assimilar-la tota, ens perdem la més important. Per poder arribar a tot allò que realment ens interssa i ens pot ser útil, és bàsic saber destriar i ordenar els continguts que ens arriben.

  En aquest sentit, l’OVT facilitarà l’accés a una informació que sovint és carregosa i difícil d’entendre per al ciutadà.

  Això sí, el repte és mantenir informació rigorosa i organitzada en aquest portal que haurà d’actualitzar-se constantment.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.