Portals d’àudio: escoltar i compartir

Audio Technica ATH-ANC7b noise cancelling headphone © CLF. CC BY 2.0 flickr.com/photos/clf/3701331298/

Amb els portals de compartició d’àudio els internautes disposem d’una gran oferta de música en streaming, és a dir, amb capacitat per escoltar-la sense haver-la de descarregar. La interactivitat és un element clau en el domini d’aquestes eines. Això fa que els amants de la música tinguem la possibilitat d’escoltar les bandes que vulguem, intercanviar arxius, crear llistes de reproducció, conèixer nous grups i, fins i tot, entrar en contacte amb usuaris que comparteixin els nostres gustos musicals. Alguns d’aquests serveis que en principi s’ofereixen gratuïtament ja han trobat la manera de fer negoci. A tall d’exemple, n’hi ha que obliguen l’usuari a pagar per gaudir-ne plenament i d’altres que contenen bàners o interposen falques publicitàries entre cançons amb la possibilitat d’eliminar-les si es paga una quota VIP.

Com que aquests portals han esdevingut una eina d’ús diari, hem volgut referenciar-ne els més útils de manera que tothom hi puguem aportar la nostra experiència. Han canviat realment aquestes pràctiques l’elecció dels usuaris? Quin és el que usem més i trobem més útil? Quines funcions fem servir més?

View in english

20 respostes a “Portals d’àudio: escoltar i compartir

 1. Precisament la meva felicitació per aquestes festes per als meus companys del grup de Gestió del Coneixement de l’Agència de Protecció de la Salut (Generalitat de Catalunya) va ser el text que segueix i que ara faig extensiva a tothom qui llegeix i participa del bloc de gencat, que, pel que veiem, cada dia és més. Aquí va, doncs, la meva aportació sobre com escoltar música per l’Spotify:

  Hola a tothom!

  He estat donant moltes voltes de com fer-la enguany i al final he decidit compartir un petit coneixement o troballa, no referent a la nostra feina diària, però si que té a veure sobre com les tecnologies ens poden endolcir la nostra vida.

  Crec que quasi tots podríem identificar algun moment de la nostra vida amb una cançó o música. Són aquells moments que ens han marcat la nostra existència, com per exemple: el nostre primer enamorament, el nostre primer petó, o el nostre primer ball a la disco o… el que vosaltres vulgueu. Bé, doncs ara la tecnologia ens permet recuperar aquella cançó o música sense cap esforç.

  Aquí us explico com ho hem de fer:

  1. Hem de donar-nos d’alta a una compte de l’aplicació Spotify. Per a això, haureu d’anar a aquesta adreça i omplir un petit formulari
  https://www.spotify.com/es/get-started/

  2. Desprès cal descarregar una petita aplicació que trobarem en aquest enllaç, amb instruccions de que cal fer:
  http://www.spotify.com/es/download/windows/

  3. Un cop fet això, ens apareixerà a l’escriptori una icona del programa Spotify. Cal clicar-hi damunt, omplir el nom d’usuari i contrasenya que hem determinat prèviament i ja se’ns obrirà el portal on trobarem una casella de cerca a la part de dalt a l’esquerra. Hi podem posar el nom de la nostra cançó preferida, o el nostre conjunt preferit, o el nostre estil de música, o la banda sonora de la pel·lícula que més ens ha agradat… Tindrem tota la música que s’ha fet fins ara a un clic del ratolí.

  Pensem que aquest programa només deixa escoltar i no deixa baixar música.

  Bones festes, bons records i salut!

 2. Personalment, m’encanta Spotify: fa un temps vaig publicar un post sobre Spotify, una magnífica eina que permet accedir de forma legal a una ingent quantitat de músiques i cançons. Goear també va molt bé per trobar cançons.

  Una gran felicitació, Toni Colomer 🙂

 3. Primer de tot, Bones Festes !!

  @Toni Colomer. Ja que estem gestionant el coneixement, et comento que el que expliques es pot fer sense registrar-se i instal·lar cap programa.

  A aquesta forma se l’anomena “filosofa web 2.0”

  Josep Lluís Bonet,
  Baix Camp

  A sota teniu les explicacons:

  Musicovery

  I, ara, una recomanació per als melòmans: Musicovery http://www.musicovery.com és un web que ens dóna accés a escoltar milers de temes musicals organitzats de manera molt gràfica i senzilla. Ofereix l’opció de triar entre 18 estils, del jazz a clàssica, passant pel pop o la música de cinema. Una segona opció és l’època i, finalment, també podem triar el ritme, de més a menys tranquil. El resultat és una selecció de temes d’estil similar, com un fil musical personalitzat.

  Dilandau http://www.dilandau.com un lloc web que ens permet compartir escoltar i descarregar música en format MP3.

  Quan cerquem la música també ens ofereix els vídeos relacionats amb el grup que troba a la xarxa.

  Per compartir –permet incrustar la cançó al web personal– ofereix un enllaç per referenciar per correu o en qualsevol escrit i fins i tot publicar directament a xarxes socials com Facebook o Delicious.

 4. Vull agraïr al Toni Colomer la seva dedicació a la gestió del coneixement dins l’Agència de Protecció de la Salut!!
  Hola Toni !! Gràcies per la felicitació i per la informació!!! Ara mateix t’escric aquest correu escoltant música d’Spotify que l’he instal·lat a l’ordinador.
  Un petó
  Dolors

 5. Molt bé, Toni, per la idea de felicitar-nos les festes d’aquesta forma, des de l’Agència de Protecció de la Salut (APS) i compartint amb tothom que participa en aquest bloc.
  Gràcies a vosaltres he provat i m’ha agradat això del Dilandau http://www.dilandau.com/ que ha enviat Josep Lluís Bonet, no el conexia…a diferència dels altres dos que heu aportat, aquest et permet descarregar-te temes… L’Spotify té un repertori inacabable però el que no m’agrada és la propaganda entre les cançons (suposo que pagant Sant Pere canta) i el Musicovery http://www.musicovery.com/ està molt bé per això que té dels diferents ambients…

  Gràcies Jordi Agustí per la info de l’Ivoox http://www.ivoox.com que comentes fet a Sant Cugat. El provaré.

  A banda, cliqueu aqui per escoltar i veure un parell de divertits i bons temes de música Ska:
  El primer http://www.youtube.com/watch?v=kpKf4jmNAV4 és ideal per la comunitat de pràctica (CoP) de menjars preparats, mentre que del segon només puc dir que és boníssim per al muntatge del video global que hem de fer http://www.youtube.com/watch?v=TusL4aw9OYE .
  El grup és hongarès i es diu PASO (Pannonia Allstars Ska Orchestra)

  Salut (i no, a mi no m’ha tocat “el Niño” tot i viure a Castelldefels!!!)

 6. Bon dia!!
  Jo també vull donar les gràcies per l’Spotify!! La veritat és que, com que estic tot el dia enganxada al PC, passar les hores amb bona música és un ‘regalàs’.
  Si féssiu el muntatge amb Ska, seria increïble!

  Salut!!!

  Sara 🙂

 7. després d’anys i panys de provar ràdios d’internet, inclòs l’spotify, he tornat a una que fa temps que va destacant com la millor per a la meva manera d’escoltar: http://www.live365.com. Vaig provar spotify, last i altres i al final sempre torno al live.

 8. No estic gaire introduït en la qüestió dels portals d’audio, però m’ha interessat poder veure’n les possibilitats i les provaré perquè les trobo molt interessants. Moltes gràcies.

 9. Em sembla un article interessant. Com els meus companys Josep Maria i Anna, no hi estic avesat, i crec que ofereix un munt de possibilitats que caldrà provar… si trobem el temps per poder-ho fer! Fins aviat!

 10. Com sempre, fa falta temps per poder anar descobrint totes les possibilitats d’aquests portals. Jo coneixia Spotify, però veig que encara tinc molt per conèixer. Més feina pendent quan tingui un moment…

 11. Jo sóc un fanàtic de l’Spotify. Des que el vaig descobrir forma part de la banda sonora de la meva vida. El tinc connectat a totes hores.També utilitzo l’iTunes per comprar música i podcasts que després escolto mentre vaig a córrer, una altra afició meva.

  Em sembla tan bo que tinc por que aviat ens ho facin pagar tot!

 12. Realment no sé què faria sense l’Spotify. Ara em pregunto: abans què escoltava?! Tinc les meves llistes, escolto el que m’agrada… i veig que encara em queda molt per descobrir!

 13. Jo no estava gaire familiaritzada amb aquest món. Ara com ara no tinc invitació per accedir a l’Spotify. De moment tinc les meves cançons preferides enmagatzemades fins que tingui més temps per dedicar-me a trobar la manera d’aconseguir-ho gratuïtament .

 14. Ara mateix em donaré d’alta a l’Spotify. En Pau va convidar-me fa setmanes i encara no he pogut fer el tràmit. Així que ja us ho explicaré!!!

Deixa un comentari