Twitter II: Gencat a Twitter

twittergencatEl 29 de març vam publicar el primer missatge (tweet) amb el perfil de Gencat a Twitter www.twitter.com/gencat_cat. Set mesos després el perfil es consolida dia rere dia en aquest canal, ja s’han superat els 1.550 seguidors i ens acostem als 600 tweets. Ara anunciem que hem creat un directori [agregador] de perfils de Gencat a Twitter, amb la intenció de potenciar el sentiment de comunitat dins la Generalitat i aportar valor positiu a aquest canal de comunicació. De moment hi ha fins a 22 perfils corporatius de diferents departaments i serveis i també perfils personals de professionals de la institució.

Una segona opció per organitzar els perfils de Gencat a Twitter és la llista http://twitter.com/gencat_cat/gencat.

Us animem a afegir-vos-hi o a incorporar més perfils relacionats amb la Generalitat que se us acudeixin. En el directori, per mitjà de l’opció de l’agregador mateix; i, pel que fa a la llista, accedint-hi directament. En qualsevol dels casos, ens ho podeu comunicar via Twitter, Facebook o el bloc de Gencat (en els comentaris, correu…).

View in english

11 respostes a “Twitter II: Gencat a Twitter

 1. Crec que és molt bona idea la creació d’aquest directori de perfils de Gencat a Twitter per potenciar el sentiment de comunitat dintre de la nostra administració. El ‘microblogging’, l’ús del qual per part de les administracions a casa nostra encara és emergent, està fermament consolidat als EUA o el Regne Unit. Una bona mostra de l’emergència de Twitter és que la vostra, jo diria que molt encertada, aposta per l’eina s’ha traduït en un gran nombre de persones seguidores, que és una dada molt rellevant.

  En l’àmbit de les universitats i la recerca, amb la creació de la pàgina web sobre comptes de Twitter de ciència i R+D+I que amablement heu contribuït a difondre des de l’anotació, hem pretès esdevenir un agent tractor i encoratjar els agents vinculats al sistema català de ciència per tal que emprin aquesta eina, amb una gran potencialitat informativa i, no cal oblidar-ho, interactiva.

 2. Heu pensat en fer el mateix a identi.ca (el servei de microblogging basat en software lliure)?

  O és que la Generalitat ignora les opcions lliures en els serveis web?

 3. Volia saber de què es tracta exactament? ¿S’hi pot parlar de qualsevol tema? ¿La gent pot saber qui escriu en aquesta pàgina? Espero,que no. No me grada que sàpiga la gent la meva opinió.
  ¿Podria usa un àlies? Algú m’ho pot respondre? Gràcies.

 4. Gràcies @Xavier Lasauca. Certament estem molt contents de l’acollida del perfil @gencat_cat a la twittesfera. I bona feina amb els micromissatges (tweets) del món de la ciència i l’R+D+i.

  @dvdgmz. Usem Twitter per la mateixa raó que apuntava la lectora ‘nur’ sobre l’ús del Facebook en l’apunt/post http://blocs.gencat.cat/blocs/AppPHP/gencat/?p=218. Deia «No defensaré Facebook com a plataforma, però crec que ser-hi, hi és tothom, o pràcticament tothom. Per tant, penso que s’ha fet una bona tria aprofitant aquest espai (gratuït, sense cap cost) que ens ofereix la plataforma per a un ús específic i concret.»

  ¿Algú s’anima a respondre @verònica les preguntes que fa en el comentari anterior?

 5. Mhhh… em sembla que per a una institució pública escollir una tecnologia “perquè hi és tothom” és un argument molt dèbil. D’entrada hauríem de preguntar-nos ¿realment hi és tothom?
  Cap a on aniran les tecnologies és quelcom que té a veure amb les decisions que prenem els usuaris. Quan escollim una tecnologia o un servei web l’estem consolidant. Quan l’usuari és una institució el seu efecte pot ser més important. Per això és important valorar-ne les possibles conseqüències. Si la Generalitat té un compte a Twitter servirà per connectar amb els qui ja estan a Twitter però també per portar a Twitter gent que ni el coneixia. ¿No s’hauria de qüestionar la Generalitat les condicions del servei i si la tecnologia que s’utilitza és lliure o no abans de portar els ciutadans cap a ella?
  Bé, concretament i pel que fa al ‘microblogging’ el meu suggeriment és que la Generalitat es diversifiqui. Intentant postejar al menys en les plataformes més rellevants i garantit que qui faci servir serveis basats en software lliure la puguin seguir. Hi ha eines per postejar a diversos sistemes de microblogging simultàniament.
  D’altra banda penso que val la pena apostar per Identi.ca i el seu software StatusNet pel que representa d’ampliació de l’autonomia social.
  Fins i tot la Generalitat podria prendre el software StatusNet per donar el seu propi servei obert de microblogging i connectar-lo a altres serveis de manera que el que afavorís fos un microblogging distribuït i no en unes poques mans.

  Salutacions

 6. Completament d’acord amb tu, dvdgmz! De fet, vaig ser jo qui va plantejar el mateix interrogant pel que fa a l’ús de Facebook, i el Govern no va voler contestar. Al bloc hi va aparèixer la resposta del tal “nur”, que sembla que Gencat assumeix com a pròpia, tenint en compte que és així com han decidit contestar-te a tu. Com a mínim, sorprenent.

  Que al Govern no li interessa gens aquesta discussió quedava clar quan en el mateix post al que faig referència, dies més tard, la Jeanne tornava a insistir-hi i se li donava la callada per resposta. Podeu seguir-ho aquí:
  http://blocs.gencat.cat/blocs/AppPHP/gencat/?p=218#comments

  La resposta que t’han donat a tu és ja la demostració palpable i final que al nostre Govern aquesta qüestió li resulta totalment aliena. Quedaria més tranquil si haguéssim rebut una resposta raonada, madurada, que podríem compartir o no, però que seria la posició fixada del Govern. Però pel to i el caràcter de les respostes que donen, està clar que ni tan sols saben de què els parlem.

  Agraeixo, això sí, que la moderació dels comentaris no sigui malentesa, i que puguem expressar aquestes opinions en una pàgina web del propi Govern. Com a mínim, és un primer pas.

  Gràcies.

 7. @dvdgmz i @Francesc. Agraïm les aportacions que les persones fan a través del bloc i especialment les que generen debats interessants, sempre que es formulin pertinentment i amb correcció tal com anunciem en l’apartat ‘Sobre el bloc’.
  Prenem nota del que proposeu per valorar, quan escaigui, la possibilitat de materialitzar alguna/es de la/les idea/es. Així és com hem procurat actuar en diferents línies de treball que, com han explicat altres persones expertes (en comptes de nosaltres mateixos, per sort :), s’han reconegut com a passes importants cap a una Administració que impulsa estratègies per innovar serveis procurant tenir en compte la massa crítica del coneixement col·lectiu. Podríem pensar que són petites passes, però, almenys pels resultats que donen i el reconeixement que ens atorguen, són força transcendents: adopció de llicències Creative Commons per a totes les publicacions de la Generalitat, ús de plataformes de treball col·laboratiu per elaborar productes de coneixement que millorin l’Administració, l’obertura d’eines ‘social media’ de diàleg cap dins i cap fora de l’organització…
  Aquesta és la intenció d’obrir aquests espais de debat: poder parlar de manera eficient de diversos temes.

 8. Gràcies per respondre i per prendre nota de les propostes, crítiques i suggeriments. Espero que algunes decisions es puguin reconsiderar, però sobretot que es pugui fer un debat sobre aquests temes. Trobo molt positiu que ho estiguem discutint en obert en un blog com aquest (i sobre WordPress! :-).
  Crec que han sortit vàries qüestions a tenir en compte:
  – la decisió sobre quins serveis web usar. Criteris per escollir? Diversificar-se?
  – el factor si valorar que les tecnologies siguin software lliure com a criteri d’elecció
  – si una administració ha de signar contractes d’afiliació com si fos una persona
  – si una persona ha d’acceptar determinades condicions d’ús (TOC) per poder relacionar-se amb una administració
  Penso que això que estem tractant en el cas de la Generalitat és generalitzable a qualsevol administració. I estem segurament en un moment clau per reflexionar sobre això. Per això m’he permès estendre aquest debat al Congrés de la Cibersocietat que s’està celebrant aquests dies. Hi ha diverses ponències i grups de treball que tracten temes molt propers a aquest i és una oportunitat per debatre, tot i que queden ja pocs dies de congrés.
  http://www.cibersociedad.net/congres2009/es/forums/posts/de-les-administracions-i-les-xarxes-socials/2003

  Seguim…

 9. Enhorabona per la iniciativa. Alguns creiem que el veritable potencial d’eines com Twitter radica en una col·laboració global, del tipus eixam, però capaç de reconèixer els èxits aportats per cada individu. Estic parlant de projectes concrets en què cadascú pugui donar el millor de si mateix. Sense por que un tercer s’apropiï d’idees alienes. Crec que hi ha una línia de treball en aquesta direcció per part de SafeCreative.

Deixa un comentari