Unes sessions web del 2010 pensades per a tots nosaltres

capcalera

Us comuniquem les sessions web per al 2010, pensades per a tots nosaltres! Vegem-ne els programes sencers de les sessions 2010:

 • 19 de gener: 18a sessió web “Noves formes de comunicació institucional”, a càrrec de Jordi Segarra www.stpolitics.com, consultor en comunicació política.
 • 9 de març: 19a sessió web “Lideratge institucional a la xarxa”, a càrrec d’Antoni Gutiérrez-Rubí www.gutierrez-rubi.es, assessor en comunicació pública.
 • 11 de maig: 20a sessió web “Competències digitals i aprenentatge”, a càrrec de Boris Mir, especialista en competències digitals i formador de professorat www.xtec.cat/~bmir i http://lamiradapedagogica.blogspot.com
 • 19 d’octubre: 21a sessió web “La intel·ligència competitiva a l’Administració”, a càrrec de Ramon Maspons, professor, investigador i especialista en intel·ligència competitiva.

Així mateix, aprofitem per anunciar que el proper dijous 5 de novembre, de 9 a 10.30 hores, a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, tindrà lloc el 7è matí d’innovació “Cap a la governança col·laborativa”, a càrrec de Marc López Plana, impulsor del Personal Democracy Forum a Europa (Barcelona, 20 i 21 de novembre).

View in english

20 respostes a “Unes sessions web del 2010 pensades per a tots nosaltres

 1. Seguirem explorant!. Plegats i col·laborant, segurament la única manera d’arribar a algún lloc i de gaudir pel camí.
  Gràcies per crear un espai on aixó es possible.

 2. Vaig assistir, per primer cop,amb motiu de la 17a sessió. Felicitar-vos per posar a l’abast aquestes jornades, pels formats que afavoreixen el debat (previ i posterior). El benefici per als que hi assistim és doble: recollir, escoltar i compartir idees, d’una banda; de l’altra, és l’ocasió per anar coneixent i teixint xarxa amb d’altres persones embarcades en aquesta aventura. Seguirem avançant plegats!

 3. Ja m’he reservat les dates de les sessions web del 2010! Les tinc com a cites obligades en el calendari, però com que no sempre hi puc anar, agraeixo que ara se’n pugui fer el seguiment a través d’aquest bloc, del Facebook o del que es publica a la intranet del Departament de Justícia.

  M’agrada el programa previst per a l’any que ve i m’agrada també comprovar l’evolució en els continguts i format de les sessions: des d’aquella primera (l’any 2005) en què ens preguntàvem “Internet al Departament de Justícia: per a què” fins a les programades per a l’any 2010, en què ja es parlarà sobre el lideratge institucional a la xarxa o de les noves formes de comunicació institucional.

  Enhorabona per mantenir les sessions web a aquest nivell tan alt.

 4. Jo procuro no perdre-me’n cap!
  I és que a totes les sessions que he tingut el plaer d’assistir he après alguna cosa interessant, n’he sortit amb un nou punt de vista.

  Només un suggeriment de “millora” a fer: què tal oferir un cafè en acabar per tal que els assistents no ens dispersem i fem una mica de relacions públiques in situ?

 5. Jo us parlo des de les terres de ponent, i fins ara he intentat fer un forat per assistir a la sessió web que més m’ha interessat, i les que no he pogut assistir he pogut fer un seguiment en diferit gràcies al esforç que esteu fent els que ho organitzeu per gravar-les i poder assistir així asincrònicament. Es un aspecte que pels que som de fora ho valorem molt positivament. Fa poc una Subdirecció General de Salut Pública del Departament de Salut em va preguntar com podien engegar una experiència amb treball col•laboratiu (Gestió del Coneixement) i el primer que els vaig dir, entre altres coses, es que cal formació i assistir a sessions web com les que munteu i escoltar molt per aprendre. Ara els passaré el vostre programa de sessions web per al 2010.

  Salut

 6. Any darrera any les Sessions Web han anat consolidant una trajectòria impecable. Ja fa molt que es va crear aquest espai de diàleg i idees tot explorant com la societat de la informació podria ser un marc d’oportunitats per a l’administració, fa tant que en aquells moments encara ningú parlava ni de Web 2.0 ni de SocialMedia, i ni tant sols existia Facebook o Twitter.

  La llista de ponents que hi han passat i de temes que s’hi han tractat és contundent, i la programació anunciada per aquest 2010 torna a demostrar un cop més una línia editorial aliena a l’efectisme o l’oportunisme. L’acumulat de Sessions Web permet un recorregut seriós per una agenda de temes prou atractiva. Una boníssima col.lecció de continguts.

  I ara a més a més els seus promotors accepten el repte d’explorar nous formats. El que varem intentar a la 17a Sessió Web era prou complicat i gens evident, i ningú va dubtar de tirar-ho endavant. El meu profund agraïment i la meva eterna complicitat.

  Tants esforços mereixien una bona recompensa, i ja l’han obtinguda: les Sessions Web apleguen en cada edició més de 200 persones que configuren un club ben especial: els inquiets de l’Administració, que més enllà del seu càrrec o departament, tenen la inquietud d’explorar nous límits per fer encara millor la seva feina. És reconfortant veure que són tants, i que cada cop són més. Les Sessions Web són un d’aquells espais que els permet aflorar, i el que és millor: trobar-se, conxorxar-se, coordinar-se, ajudar-se… crèixer i aprendre.

  Gràcies doncs, a uns per promoure les Sessions Web, i als altres per fer-les útils amb la seva participació.

  Content de formar-ne part.

 7. Gràcies per continuar programant sessions web. Ara que ja hi he assistit a un parell, procuraré no perdre-me’n cap més. Lloc de trobada, per escoltar, aprendre i participar. Saber que no estàs sol amb les idees i amb les dificultats que et vas trobant a la pràctica, que hi ha molta gent que avança i vol compartir la seva experiència.
  Enhorabona, companys! Ens hi veurem.

 8. Per mi anar-hi a aquestes sessions és sagrat! Conformen l’entorn ideal per aprendre en un clima de confiança i d’uns ponents d’un nivell molt alt. El programa d’aquest any no desmereix els passats i és molt interessant.
  Gràcies per organitzar les sessions web i per convidar-me a anar-hi… això del café que proposa l’Arati… on ens podem apuntar? 🙂

 9. M’afegeixo als elogis que esteu rebent. La periodicitat, el format i els ponents de les Sessions Web han configurat un espai de qualitat per a la reflexió i el debat. Se’m fa difícil, per tant, fer propostes de millora. Només un suggeriment o una possibilitat a considerar: programar segones parts d’aquelles sessions que han generat més participació dels assistents. La curta durada de les sessions, d’altra banda un encert del model, ha tallat en alguna ocasió, la possibilitat de continuar debats que estaven sent força interessants.

 10. Enhorabona i moltes gràcies!
  No puc més que felicitar-vos per l’activitat que dueu a terme. Molt temps ha passat des de les primeres sessions i l’interès vostre no ha decaigut (i tampoc el nostre), sinó que dia a dia va augmentant.
  Cada sessió ens obre l’horitzó de la nostra visió i ens planteja nous reptes per donar un millor servei.
  Evidentment us continuarem acompanyant i encoratjant en l’exploració d’aquest nou món
  Moltes gràcies!

 11. @Odilas, Anna, Rosa Lizandra, Judith Gallimó, Antoni Colomer, Genís Roca, Àngela, Francesca Cañas, Jordi Domínguez (hem de pensar junts com compensar la curta durada de les sessions), Montse Clavell. Gràcies; de debò que ens encoratgeu a tot l’equip de persones que ens hi dediquem (Difusió i CEJFE de Justícia, DGAC de Presidència i departaments en general) a continuar programant sessions web que responguin a l’interès de tots nosaltres i en què ens sentim molt a gust!
  Afegim al post un enllaç al web http://www.gencat.cat/sessionsweb on trobarem els programes sencers de les sessions 2010.

  Ens agradaria que ens féssiu suggeriments tal com hem fet fins ara. Ens continueu aportant més idees?

 12. Vaig començar a assistir a les sessions web el curs passat, sense saber ben bé què anava a trobar-me. Promoure temes de sensibilització que siguin d’interès per a tots els departaments de la Generalitat no ha de ser fàcil. La sorpresa va ser que hi ha un brou cuinant-se i que cada departament, amb aquesta base, podem afegir, dins de casa nostra, els ingredients que podem i sabem.
  Veure que hi ha una inquietud compartida per no estancar-se en l’Administració de sempre, en aquella que critiquen i davant la que volem lluitar, és la millor injecció amb la que torno al meu Departament.
  Us faré arribar propostes…

 13. Seria bo que aquestes fantástiques sessions es fessin algunes vegades als departaments. Sovint ens trobem els mateixos que ja tenim la lliço una mica apresa (no del tot). Si aquestes xerrades sortissin del seu espai habitual, possiblement trobariem més aliats a l’hora d’intentar introduir les xarxes socials en el treball del dia a dia. És només un suggeriment

 14. @Tona Castell. Estarem encantats de rebre idees i propostes. Les valorarem plegats 😀
  @Pilar Casanova. Sessions webs replicades a escala departamental? Té molt bona pinta aquest suggeriment. I més encara amb la finalitat de trobar aliats per promoure i estendre les xarxes socials en l’àmbit professional!

 15. Jo també m’hi sumo als elogis i felicitacions a l’equip que fa possible les sessions web. Crec que sou un model de referència en construcció de xarxes d’informació i per extensió d’intel·ligència compartida, i això en un món sovint tant individualista, sempre és d’agrair!
  Pel que fa als suggeriments i propostes, crec que estaria bé dedicar alguna sessió a l’Administració electrònica, però no a la presentació de projectes institucionals, sinó més aviat oberta al debat des del punt de vista del ciutadà, a la transparència administrativa i els desitjos de bon govern electrònic, o una altra qüestió, al meu entendre, trascendental, és l’accés, l’accés del ciutadà a la informació i la documentació, una vacuna contra les possibilitats de corrupció. Crec que experts com Xavier Bernadí, Agustí Cerrillo, Nacho Alamillo, Raquel Xalabarder… poden ensenyar-nos moltes coses des del punt de vista dels drets del ciutadà, i això pels que treballem a l’àmbit públic amb vocació de servei públic és un al·licient. Felicitats!!

 16. Com en les bones propostes 2.0 hi ha tanta qualitat en els comentaris com en el blog! Uns quants “inquiets” de Cultura ens vam incorporar al públic de les sessions web l’any passat i, com diuen alguns companys, s’han convertit en imprescindibles. I el programa per l’any vinent segueix essent molt atractiu.

  Si hem de fer propostes de millora, les que apunten les companyes em semblen perfectes, el cafè “relacional” d’arati en realitat ja es produeix amb empentes i rodolons pels bars del voltant… i si el féssim tots junts allà mateix segur que seria més productiu!

  El debat previ en un fòrum com va engegar en Genís Roca en la seva sessió també em sembla una aportació rellevant. Potser no es pot repetir amb la mateixa formulació i densitat, però que cada sessió tingués un petit debat previ on-line pot ser tan útil per al públic com per al ponent.

  Això pel que fa a millorar les sessions i la participació dels qui ja hi anem.

  I pels que encara no hi van fer-ne edicions departamentals em sembla una molt bona idea. Crec que va sent hora d’estendre aquesta manera de veure l’administració intentant arribar a més llocs i més persones.

  Una altra possible acció amb el mateix objectiu seria recuperar progressivament els vídeos de les sessions que s’han anat fent i fer-ne comunicacions una mica més extenses, intentant arribar a més treballadors públics. No vull dir spam… però sí que en rebin alguna píndola de quan en quan els nostres companys de feina, aquells que per les raons que siguin no han entrat en aquest món. Un petit mail amb un parell de conceptes de la sessió i l’enllaç al vídeo… Jo crec que podria funcionar.

 17. Benvolguts amics i amigues,

  Ser tractat d’especialista és una llicència que els organitzadors s’han permès, en un excés de generositat. Fa temps que assisteixo a les sessions i agraeixo molt aquesta invitació a participar-hi des de l’altre costat. Procurarem fer-ho de la millor manera possible!

 18. Estic encantat de participar com a ponent en unes sessions que són tot un referent per la seva qualitat en tots els nivells. Agraeixo la invitació dels organitzadors, que en cada edició aconsegueixen captar la nostra atenció amb continguts i propostes realment interessants. L’any vinent, any d’eleccions, serà un moment interessant per seguir d’aprop com s’utilitzen els nous escenaris de comunicació, com es despleguen nous models de lideratge on i offline…un bon moment doncs, per seguir les diferents sessions que ens proposen i compartir tots plegats idees i experiències. Us animo a participar i formar part d’aquesta xarxa que sense cap mena de dubte ens aporta coneixements i punts de vista diversos i enriquidors.
  Salutacions cordials!

 19. Gràcies @Boris Mir i @Antoni Gutiérrez-Rubí pels vostres comentaris en tant que ponents especialistes [per això us demanem que lidereu aquests temes] de les sessions web 2010. Us demanem que prengueu bona nota de la proposta de @Albert Sierra de proposar, com a mínim, un petit debat en línia prèviament a la vostra sessió per recollir les aportacions dels membres del ‘club’ de les sessions web i de totes les persones que s’hi interessin a Internet (la nostra és una proposta oberta a tothom). Creieu que podreu llançar alguna idea per donar-hi satisfacció?

  Per part nostra, recollim novament la proposta d’edicions departamentals de les sessions web. Estem disposats a parlar-ne quan vulgueu. Som al vostre servei per als actes o sessions que vulgueu programar.

Deixa un comentari