Doble reconeixement de la Comissió Europea a les bones pràctiques d’Internet de la Generalitat

eur_egovernment_awardLa Generalitat de Catalunya ha estat seleccionada com a finalista dels premis European eGovernment Awards 2009 en dues categories. Els premis, promoguts per la Comissió Europea, distingeixen cada dos anys les solucions més innovadores de govern electrònic de les administracions europees per facilitar l’accés de ciutadania i empreses als serveis públics.

L’estratègia multicanal d’Atenció Ciutadana de la Generalitat – el Citizen Care Centric Aproach, C3cat – ha estat seleccionat en la categoria de capacitació per a la ciutadania (eGovernment empowering citizens). Es tracta d’un model innovador de gestió que prioritza l’atenció als ciutadans en totes les accions de govern electrònic. S’ha estat implementant durant els darrers quatre anys i ha permès augmentar l’eficiència en la prestació de serveis públics, així com l’ús que la ciutadania fa dels serveis telemàtics. Per exemple, el portal gencat, que agrupa webs departamentals i temàtics, rep uns 136 milions de visites l’any, amb increments anuals de més del 50% des del 2005, o la tramitació a través del telèfon 012 i Internet de la renovació de la demanda d’atur, que ja suposa el 55% de les transaccions.

D’altra banda, el projecte e-Catalunya per al treball col·laboratiu de comunitats i grups optarà al guardó en la categoria d’eficiència i efectivitat administrativa (eGovernment enabling administrative efficiency and effectiveness). La plataforma e-Catalunya es va posar en marxa el 2006 i compta actualment amb més de 15.000 usuaris i 1.100 comunitats, formades per personal de la Generalitat, professionals i ciutadans, que utilitzen eines 2.0 (blocs, calendaris, contenidors de fitxers, fòrums, wikis, enquestes o àlbums de fotografies) per gestionar coneixement, col·laborar a distància i  consolidar xarxes de contactes. L’objectiu és fer que l’Administració i les organitzacions guanyin en eficiència i que personal i ciutadania se sentin més satisfets perquè deliberen i participen en processos de canvi i millora. S’està aplicant en àmbits com la salut, l’educació, la justícia o la cooperació internacional, en els quals s’eviten desplaçaments per celebrar reunions presencials, es desenvolupen solucions estàndards (manuals, memòries, protocols i fulls de ruta), es fomenta el treball en equip més eficient i alhora es facilita l’aprenentatge.

View in english

9 respostes a “Doble reconeixement de la Comissió Europea a les bones pràctiques d’Internet de la Generalitat

  1. Una magnífica notícia que segur que us empeny a tirar endavant amb més ànims! Enhorabona, però segur que al novembre a Malmö hi deu fer un fred de ca l’ample! 😛

  2. Enhorabona per les nominacions dels premis!!. Aprofito per demanar-vos si podeu millorar l’eina captcha, ja que el codi de seguretat costa força de visualtzar. És possible?

  3. CAT També, tal com apunten al bloc Administraciones en red http://eadminblog.net, estem molt contents de trobar-nos entre els finalistes de la mateixa categoria del model e-Catalunya els projectes de la contractació pública electrònica del Govern Basc, la iniciativa PloneGov.org i la Xarxa de Municipis Digitals de Castella i Lleó. Des d’aquí els desitgem tota la sort necessària!

    ESP También, tal y como apuntan en el blog Administraciones en red http://eadminblog.net, estamos muy contentos de encontrarnos entre los finalistas de la misma categoría del modelo e-Catalunya los proyectos de la contratación pública electrónica del Gobierno Vasco, la iniciativa PloneGov.org y la Red de Municipios Digitales de Castilla y León. ¡Desde aquí les deseamos toda la suerte necesaria!

  4. Moltes felicitats !!
    l’esforç i la feina ben feta tenen premi, com ara aquest, que és de gran rellevància europea i molt positiu des de la perspectiva que donen la possibilitat d’ampliar l’horitzó de coneixement del projecte des del compartir amb gent d’altres iniciatives arreu. De nou moltes felicitats

Deixa un comentari