Lectures d’estiu

L’estiu és una bona època per reflexionar sobre temes de fons sense les presses ni les obligacions de la vida laboral. Per això, com solen fer altres mitjans, recuperem alguns dels temes que gencat ha publicat de manera més efímera pel gencatBOT. Te’ls servim en píndoles, una cada setmana. Aquí en tens la primera 😉

depressio.jpgL’estiu és una època de l’any en que sembla que estem obligats a ser feliços però que a voltes ens porta tot el contrari. No hi ha massa cosa a fer, fa calor i tot sembla aturat. Sovint un s’adona que pateix ansietat o sentiments de desesperança justament ara.

La depressió causa dolor físic constant, capgira totalment la vida de les persones i serà la primera causa de discapacitat d’aquí a 10 anys. Però continuem sense parlar-ne obertament. La depressió és una malaltia de salut mental que afecta moltíssimes persones, però que sovint no es diagnostica ni es tracta. Una depressió pot acabar provocant la mort dels que la pateixen… No es tracta de suïcidis, sinó de morts per depressió.

A més, pot afectar qualsevol persona. De totes les edats i amb tota mena de personalitat. Per aquest motiu és important reconèixer alguns dels símptomes, que es poden resumir en aquests:

  • Sentiments de desesperança,
  • desinterès o desil·lusió,
  • desordres del son i de la gana,
  • intol·lerància a l’estrès,
  • ansietat i
  • pensaments autodestructius.

A més d’anar al metge o informar-te’n al 061, si creus que pots tenir depressió o que algú que estimes en té, convé recordar dues coses.

Parla’n. Les malalties mentals estan molt estigmatitzades. Però, si ningú s’amaga quan està malalt de grip, per què hauria d’estar avergonyit per estar malalt de depressió?

Si l’afectat és un conegut, cal que donis suport a la persona malalta. Pot ser molt desgastant conviure-hi. Però recorda que, malgrat que a vegades no t’ho sembli, ella desitja estar millor. No li recriminis que sempre està desanimada.

👉 http://gen.cat/2N2seHp

One thought on “Lectures d’estiu

  1. Tenir depressió es viure en l’angoixa permanent. I no tothom sap tractar-la. La persona amb depressió creu que ha arribat al final del seu camí.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.